Vikings sæson 5 anmeldelser og episodeguide

Hvis du har set Vikinger , du ved, at disse norrøne helte forårsager ganske racket, når de kæmper. Roligt har History, kendt mere for sine dokumentarer end originale serier, et hit på hænderne. Nu det Vikinger sæson 5 er forbi, er fans ivrige efter at se, hvad der vil ske, når serien vender tilbage til History Channel for sin sjette og sidste sæson .


Selvom sæsonen er slut, beholder vi dette som vores officielle episodeguide, som også tjener til at give links til alle vores sæson 5 anmeldelser, inklusive den til finalen .

Se vikinger på Amazon Prime



Yderligere læsning: Vikinger, der slutter efter sæson 6, Spinoff in the Works


Vikings sæson 5 anmeldelser og episodeguide

Nedenfor er alt, hvad der i øjeblikket er kendt om Vikinger sæson 5 episoder, og hvornår de sendes. Følg linkene til vores anmeldelser af hver episode, når de offentliggøres.

Vikings sæson 5 Afsnit 1 & 2: “The Departed”

Spændinger opstår mellem sønner af Ragnar Lothbrok, da vikingerne fortsat truer hjertet af England. Da den store hær bevæger sig for at tage York, med kong Aethelwulf og hans familie stadig i skjul, skal Heahmund, krigsbiskoppen, samle sakserne for at forsvare riget. (luftdato: 29. november 2017)

Læs vores anmeldelse af “The Departed” her.


Vikings sæson 5 afsnit 3: 'Homeland'

Festlighederne bliver afbrudt i kølvandet på slaget ved York; Ragnar Lothbroks sønner stilles mod hinanden, da spændinger når et højdepunkt, og hver eneste er tvunget til at vælge en side. (luftdato: 6. december 2017)

Læs vores anmeldelse af “Homeland” her.

Vikings sæson 5, afsnit 4: 'Planen'

Vejledt af biskop Heahmunds visioner udarbejder sakserne en kampplan. Ivar den udbenede strategi strategiserer alene, da vikingerne gennemgår et stigende pres. Bjorn Ironside befinder sig i et nyt territorium og skal overbevise den lokale kommandør om, at han er en erhvervsdrivende og ikke en raider. (luftdato: 13. december 2017)

Læs vores anmeldelse af “The Plan” her.

Vikings sæson 5 afsnit 5: 'Fangen'

Ivar møder sin kamp i biskop Heahmund. Floki vender tilbage til Kattegat. Bjørn modtager en overdådig velkomst i Nordafrika. (luftdato: 20. december 2017)

Læs vores anmeldelse af 'Fangen' her.

Vikings sæson 5, afsnit 6: 'Beskeden'

Lagertha forrådes og Bjørn skal finde en måde at støtte den forvirrede dronning på. Floki og hans bosættere ankommer til et nyt land, men det er langt fra, hvad de forventede. (luftdato: 27. december 2017)

Læs vores anmeldelse af “Beskeden” her.

Vikings sæson 5 afsnit 7: “Full Moon”

Bjørn vender tilbage til Kattegat for at høre, at et angreb skal finde sted under den næste fuldmåne. Ivar skal beslutte, om han kan sætte sin tillid til en tidligere fjende på slagmarken. (luftdato: 3. januar 2018)

Læs vores anmeldelse af “Full Moon” her.

Vikings sæson 5 afsnit 8: “Joke”

Kampen om Kattegat begynder. Når de to hære stiller op for at kæmpe, skal den store hedenske hær beslutte mellem en endelig bøn om fred eller en total krig. Floki står over for uoverensstemmelse blandt bosætterne. (luftdato: 10. januar 2018)

Læs vores anmeldelse af “Joke” her.

Vikings sæson 5 afsnit 9: “En enkel historie”

Hærledere overvejer deres muligheder i kølvandet på slaget. I Flokis lejr er alt håb om at binde samfundet sammen brudt, når tragedien udfolder sig. (luftdato: 17. januar 2018)

Læs vores anmeldelse af “En simpel historie” her.

Vikings sæson 5 afsnit 10: 'Moments of Vision'

En følelse af undergang væver over Kattegat, når blodsudgydningen følger, men da den besejrede hær flygter over sejrernes ansigt, tager en legendarisk kriger vej hjem. (luftdato: 24. januar 2018)

Læs vores anmeldelse af “Moments of Vision” her.

Vikings sæson 5 afsnit 11: “Åbenbaringen”

Ivar bliver kronet som den nye konge af Kattegat lige i tide til at byde Rollo velkommen. Bjørn, Lagertha og Ubbe må stole på ustabile alliancer for at overleve. (luftdato: 28. november 2018)

Læs vores anmeldelse af “Åbenbaringen” her.

Vikings sæson 5, afsnit 12: “Murder Most Foul”

Bjørn, Lagertha og Ubbe står over for en usikker skæbne, da Heahmunds loyalitet testes. På Island kæmper Floki for at forstå gudernes vilje. I Kattegat har Ivar måske mødt sin kamp. (luftdato: 5. december 2018)

Læs vores anmeldelse af “Murder Most Foul” her.

Vikings sæson 5 afsnit 13: “En ny Gud”

Heahmund må overbevise kong Alfred om, at hans handlinger er til forsvar for kronen; Ubbe og Torvi styrker vikingenes position, men ikke alle i vikingelejren støtter deres strategi; en anden bosætter forsvinder i Island. (luftdato: 12. december 2018)

Læs vores anmeldelse af “En ny Gud” her.

Vikings sæson 5 afsnit 14: 'The Lost Moment'

Da festlighederne for Ivar fortsætter i Kattegat, rammer sorgen Island, og Floki skal nu tage en skæbnesvanger beslutning. Haralds hær nærmer sig Wessex. En sammensværgelse vokser mod kong Alfred i retten. (luftdato: 19. december 2018)

Læs vores anmeldelse af “The Lost Moment” her.

Vikings sæson 5 afsnit 15: “Helvede”

Biskop Heahmund er ramt af skyld, da han kæmper for at give afkald på sine lidenskaber. Viking vil kollidere med sakser på slagmarken og efterlade en nøglefigur mistet i balance. (luftdato: 26. december 2018)

Læs vores anmeldelse af “Helvede” her.

Vikings sæson 5, afsnit 16: “The Buddha”

Bjørn opnår en af ​​Ragnars drømme. Tilbage i Kattegat lægger Ivar en ny plan, mens han forbereder sig på en guddommelig ankomst. På Island vender en bosætter tilbage i en frygtelig tilstand. Kong Alfred står over for sin største trussel endnu. (luftdato: 2. januar 2019)

Læs vores anmeldelse af “Buddha” her.

Vikings sæson 5, afsnit 17: “The Most Terrible Thing”

En uventet vending blandt bosættere efterlader Floki magtesløs. Kong Alfred konfronterer Judith. I York skal Björn indgå en aftale med Harald. Wessex er igen truet af en vikingestyrke, men hvem fører den saksiske hær til at forsvare riget? (luftdato: 9. januar 2019)

Læs vores anmeldelse af “The Most Terrible Thing” her.

Vikings sæson 5 afsnit 18: “Baldur”

Hvitserk er hårdt testet. Floki gør en fantastisk opdagelse. Freydis giver Ivar en overraskelse. Ubbe forhandler med de tre danske konger, der har samlet deres hære i Reading, men forhandlingerne kan have et farligt resultat. (luftdato: 16. januar 2019)

Læs vores anmeldelse af “Baldur” her.

Vikings sæson 5 afsnit 19: “Hvad sker der i hulen”

Ubbe bliver tvunget til kamp mod hånd. Floki når nye dybder og bliver mødt af et chokerende syn. Bjørn tager af sted til Skandinavien med en gammel rival. (luftdato: 23. januar 2019)

Læs vores anmeldelse af “Hvad sker der i hulen” her.

Vikings sæson 5 afsnit 20: “Ragnarok”

En ny kamp om Kattegat er i gang, og kun guderne ved, hvem der vinder sejren. (luftdato: 30. januar 2019)

Læs vores anmeldelse af “Ragnarok” her.

Michael Ahr er en forfatter, anmelder og podcaster her på Den of Geek; du kan tjekke hans arbejde her eller følg ham videre Twitter .